Land art and site specific sculpture - land art uses the environment and its scale as its material. Concrete art is expressed in material itself with which the artist introduces her non-representational objective. Public art can be viewed and accessed by observers.
click the images for next

sculpture by Lucien den Arend - HOME

cv | works | sculptures | site specific | environmental | land art | architectural | publications | exhibitions | symposia/lectures | cities | encounters | accounts


PENTTILÄ KANGASNIEMI
ATELIER EN BEELDENTUIN EN VAKANTIE

klik de afbeeldingen voor verder

rust - natuurschoon - kunst - hobby
combineren in een streek waar het water en de lucht nog schoon zijn!

Waar kan de vissport liefhebber zijn hart in elk seizoen evengoed ophalen als de rustminnende natuurgenieter?

Waar kunnen de sportieven onder ons zich te buiten gaan aan zwemmen en/of skiën.

Waar wordt zelfs de herfst met zijn intense kleurschakeringen tot de mooiste seizoenen gerekend en je de vossebessen en paddestoelen nog kunt plukken zonder een overtreding te begaan.

Waar mag je nog in elk seizoen genieten van een natuurlijk en eerlijk houtgestookt vuur zonder dat je een milieuvergunning dient aan te vragen?

Wel eens gedacht aan een vakantie in midden Finland, waar de lucht en het zwemwater 's zomers veelal warmer zijn dan in Nederland en waar de kans op een Witte Kerst vrijwel oneindig groot is en sneeuwpret niet een onbegrepen woord blijkt te zijn uit de Grote Van Dale?

U wist het niet ?

Dat is niet verwonderlijk, want wat lees of hoor je nu over Finland? Wellicht evenveel als in Finland over Nederland en daar kun je bepaald geen boek mee volschrijven.

Eerlijk is eerlijk, de Finse taal is niet bepaald de gemakkelijkste en wij Nederlanders willen toch op zijn minst graag ons in de vreemde taal verstaanbaar kunnen maken, al was het maar voor een vakantie van een aantal weken. En dat......, dat gaat voor het Fins niet op.......!


Daarom is de accommodatie, welke de familie den Arend aan het realiseren is op hun landgoed even buiten Kangasniemi aantrekkelijk voor dié mensen, die rust, natuurschoon, hobby en kunst zoeken en die met behulp van de den Arend's en hun vrienden kunnen communiceren met de gastvrije, plaatselijke bevolking om zo hun vakantie dié inhoud te geven, welke zij voor ogen hadden.

Probeer het eens,..............u zult versteld staan!
 


extra informatie voor de echte vissport liefhebber

Wat zit er in de meren rond Kangasniemi?

Snoek (hauki), Baars (ahven), Snoekbaars (kuha), Brasem (lahna), Aal (ankerias), div. soorten Voorn (särki), Puitaal (made), Muikku (inlands klein visje, een soort zoetwater sprot) , en Zalm (lohi), Forel (järvitaimen) en tenslotte zoetwaterkreeft (täplärapu)

Er zijn bijzondere vismogelijkheden in de winter zodra er voldoende dik ijs ligt (meestal begin december tot begin april):Vissen met een "pilkki", een 40 cm lang hengeltje met molentje, waarmee in een met een "kaira" (ijsboor) geboord gat in het ijs wordt gevist. De grootte van de te vangen vis wordt beperkt door de diameter van het geboorde gat. Met een fles genever of jägermeister er naast is dit een bijzonder goed uit te houden bezigheid, zelfs bij minus 15 C.

Voorts wordt er gevist met netten welke met een speciale techniek en speciale hulpmiddelen onder het ijs door worden getrokken. Met de "kaira" en een ijszaag (jääsaha) worden gaten en een wak in het ijs gemaakt waarna met een "uittolauta" (een plank welke onder het ijs van het wak naar een gat naar voren kruipt, als er aan de achterkant met een touw aan getrokken wordt) de lijnen voor de netten worden getrokken en vervolgens de netten zelf. De vangst is vrij wisselend maar naast de vele kleine "muikku" wordt menigmaal een grote, overheerlijke "made" (puitaal, ook wel aangeduid als zoetwater kabeljauw) verschalkt. De muikku van Puula behoort tot de beste in zijn soort en vindt vanzelf zijn weg naar menige maaltijd. Deze wordt gebakken, gestoofd, gefrituurd of verwerkt in een "kalakukko" (een vrij zwaar en compact baksel van muikku, spek en roggebrood).

's Zomers wordt er gevist met de werphengel, de gewone hengel en met netten. Ook wordt er vaak een "katiska" (van draadgaas gemaakte staande fuik) uitgezet. Vissen op kreeftjes. Bij de stroomversnellingen van Lasakoski (25 km van Kangasniemi naar Mikkeli), tussen de meren (Kyyvesi en Puula) kan men binnenkort vliegvissen (perhokalastus).

Voor het vissen heeft men een vergunning nodig van de visvereniging welke het betreffende water beheert en toestemming van de landeigenaar van wiens perceel men gebruik maakt voor het vissen (aan de wal bijvoorbeeld).

Wij hebben deze zaken voor de gasten bij ons allemaal geregeld en we hebben voor een bescheiden visuitrusting w.o. netten en vergunningen gezorgd. Tevens is het ook mogelijk via ons een beroep te doen op de kennis van lokale, letterlijk doorgewinterde, vissers.

Uw gastheer/vrouw,
Lucien en Marjo den Arend - Heikkinen

(tekst Hans Serdijn)

koud?

schilder- en tekencursussen zijn in voorbereiding - ook zullen enkele ateliers gereedgemaakt worden voor kunstenaars om te werken - met twee huisjes en twee ateliers is de rust gegarandeerd -  vraag Lucien den Arend of zijn vrouw Marjo Heikkinen-den Arend over de mogelijkheden om vanaf 2004 op Penttilä te verblijven

home NL
plattegrond van het terrein
andere foto's
e-mail


search this site

3D anaglyph photographs of my sculpture
works©author: Lucien den Arend
© 1998/present denarend.com Google
this site was developed by DutchDeltaDesign
Penttilä
Seppäläntie 860  51200 Kangasniemi Finland
telephone +358 (0)44 264 12 12
 vCard Lucien den Arend - Qr code
HOME
new on this site
vantablack
use my translucent backgrounds of different opacity and color